Nieuws

Hou onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes over de Night at the Museum for Kids op zaterdag 21 oktober. Het evenement vindt voornamelijk plaats op en rondom het Agathaplein. Ook op onze Facebookpagina kan je meer vinden over de Museumnacht Delft.

Night at the Museum for kids trekt 6,000 bezoekers!

25 oktober 2017

Night at the Museum for kids trekt 6,000 bezoekers!

De eerste editie van Night at the Museum for Kids op zaterdag 21 oktober was een overdonderend succes en heeft alle verwachtingen overtroffen. Minstens 6,000 bezoekers zorgden ervoor dat het Sint Agathaplein volledig gevuld werd door geestdriftige kinderen. Velen hadden zich laten inspireren door het thema “Griezelen” en waren uitgedost als spoken en monsters. Al vanaf het allereerste begin was het druk, kinderen zaten een kwartier voor aanvang al in de Griezelbios. Enkele pittige regenbuien in de namiddag konden het enthousiasme nauwelijks temperen. Kinderen hebben prachtige prijzen gewonnen bij de cultuurbingo waar de tafels permanent bezet waren. De danseressen van de VAK rezen als jonge lichtgevende nimfen op uit de tuin van het Agathaplein. Museum Prinsenhof Delft heeft op de avond bijna 5,000 bezoekers mogen verwelkomen, een ongekend aantal. Kunstenaar Toine Klaassen heeft de kinderen de hele avond betoverd met zijn performance, waar de kinderen ook aan mee konden doen. Bij Madame de Berry, Museum Paul Tetar van Elven en Stadsgevangenis het Steen stonden lange rijen zoals we die in Delft zelden zien. Er werd meer dan 100 pizza’s zelf gebakken door de kinderen bij de Fietzerria. Bij de djembe en DJ workshop konden de muzikale kinderen hun talenten ontplooien. Ten slotte vormde de Original Market een bruisend marktplein, waar de hele avond slijm werd gemaakt, tasjes gecreerd en fruitmonsters ontstonden.

We verwachten na deze meer dan geslaagde editie dat er volgend jaar zeker een vervolg zal komen. We houden je op de hoogte.